• Fri frakt från 599kr
  • Snabb leverans - 1-3 dagar
  • Säker betalning via Klarna
Varför spricker huden under fötterna?
Tips och råd för dina fotproblem

Varför spricker huden under fötterna?

Huden under fötterna kan spricka av olika anledningar. En av de vanligaste orsakerna är torr hud, som kan uppstå på grund av att fötterna utsätts för mycket friktion eller utsätts för torr luft. Andra faktorer som kan orsaka sprickor i huden är: överdriven svettning, åldrande, brist på fukt, näringsbrist och vissa medicinska tillstånd såsom eksem och psoriasis.

För att förebygga sprickor i huden under fötterna kan du använda en fuktgivande kräm för att hålla huden mjuk och smidig. Det är också viktigt att undvika att gå barfota på hårda ytor och att bära bekväma och väl passande skor. Om du har svåra sprickor i huden eller om de inte läker på egen hand, bör du söka råd från en läkare eller hudläkare för att få rätt behandling.

Hur hjälper en fotkräm mot sprickor på fötterna?
För det första kan en fotkräm innehålla fuktgivande ingredienser som hjälper till att återfukta torr hud. Detta kan hjälpa till att förhindra att huden torkar ut och spricker.

För det andra kan en fotkräm innehålla mjukgörande ämnen som hjälper till att göra huden mjuk och smidig. Detta kan hjälpa till att minska friktionen mellan fötterna och skorna, vilket kan minska risken för sprickor.

Vissa fotkrämer kan också innehålla ingredienser som har antiinflammatoriska eller antiseptiska egenskaper. Dessa kan hjälpa till att minska inflammation och irritation i huden, samt förhindra infektioner som kan uppstå när huden är sprucken.

För att få bästa resultat av en fotkräm är det viktigt att använda den regelbundet, särskilt efter duschen eller badet när huden är mjuk och fuktig. Det kan också vara användbart att bära bekväma och stötdämpande skor, undvika att gå barfota på hårda ytor och se till att fötterna är torra och rena.

Liknande artiklar