• Fri frakt från 599kr
  • Snabb leverans - 1-3 dagar
  • Säker betalning via Klarna
Vad gör liktornsplåster?
Tips och råd för dina fotproblem

Vad gör liktornsplåster?

Liktornsplåster används för att behandla liktornar och har flera funktioner:

-Tryckavlastning: Liktornsplåster är utformade för att minska trycket på liktornen genom att fördela belastningen över en större yta. Detta minskar friktionen och trycket på liktornen och kan lindra smärta och obehag.
-Skydd: Liktornsplåster fungerar som en skyddsbarriär mellan liktornen och omgivande skor eller ytor. De hjälper till att förhindra att liktornen utsätts för ytterligare friktion och tryck, vilket kan förvärra tillståndet.
-Mjukgöring: Vissa liktornsplåster är impregnerade med mjukgörande eller behandlande ämnen. Dessa ämnen kan hjälpa till att mjukgöra den hårda huden som bildar liktornen, vilket kan underlätta behandlingen och minska obehaget.
-Ökad läkning: Vissa liktornsplåster innehåller även ingredienser som främjar läkning, såsom salicylsyra eller andra ämnen som kan hjälpa till att bryta ner den hårda huden och främja ny hudtillväxt.

Det är viktigt att notera att liktornsplåster inte nödvändigtvis tar bort liktornen permanent, men de kan ge lindring och underlätta behandlingen. Om liktornen är mycket besvärliga eller inte förbättras med hjälp av liktornsplåster, kan det vara lämpligt att söka råd och behandling från en fotvårdsspecialist.

Liknande artiklar