• Fri frakt från 599kr
  • Snabb leverans - 1-3 dagar
  • Säker betalning via Klarna
Hur får man benhinneinflammation?
Tips och råd för dina fotproblem

Hur får man benhinneinflammation?

Benhinneinflammation är en typ av skada som kan orsakas av överansträngning eller repetition av rörelser som belastar benhinnan.

Det finns flera olika anledningar till att man får benhinneinflammation och nedan kan du läsa några av de vanligaste orsakerna till inflammationen är:

Överansträngning: Överdriven träning eller idrottande kan öka risken för benhinneinflammation.
Repetition av rörelser: Vissa idrotter, såsom löpning eller cykling, innebär repetition av vissa rörelser, vilket kan orsaka överbelastning och skada på benhinnan.
Felaktig teknik: Om du utför en rörelse på ett felaktigt sätt, till exempel om du inte har rätt teknik vid löpning eller cykling, kan det orsaka överbelastning och skada på benhinnan.
Dåliga skor: Dåliga skor kan orsaka överbelastning, felbelastningar och skada på benhinnan. Det är exempelvis vanligt att få benhinneinflammation om man pronerer (belastar fotens insida eller har en inåtvridning av foten) eller har besvär med supination (belastar fotens utsida eller gör en utåtvridning av foten. Så därför kan många bli av med sin benhinneinflammation om man byter skor eller kompletterar med ett inlägg som motverkar felbelastningen.
Övervikt: Övervikt kan öka belastningen på benhinnan och öka risken för skada.

Om du har benhinneinflammation så kan du lindra besvären själv med hjälp av kompressionsstrumpor och att använda benvärmare eller andra produkter som håller benhinnorna varma. Om dina besvär inte försvinner så rekommenderar du att du kontaktar vården, för vidare utredning och behandling.

Liknande artiklar