• Fri frakt från 599kr
  • Snabb leverans - 1-3 dagar
  • Säker betalning via Klarna
Svullen fotknöl?
Tips och råd för dina fotproblem

Svullen fotknöl?

Svullen fotknöl?
Här är de vanligaste anledningarna till att den är svullen

Att ha en svullen fotknöl kan både vara obehagligt och smärtsamt. Det finns flera orsaker till varför en fotknöl kan svullna upp, och det kan vara användbart att förstå dessa orsaker för att kunna hantera tillståndet på rätt sätt. I denna artikel kommer vi att utforska orsakerna till svullen fotknöl och vad du kan göra för att lindra dina besvär.

Orsaker till svullen fotknöl:
- Skada: En vanlig orsak till svullnad i fotknölen är en skada såsom en stukad fotled eller en fraktur. Skador kan uppstå vid snedsteg, fall eller vridningar av foten, vilket leder till svullnad som en naturlig reaktion från kroppen för att skydda och läka det drabbade området.
- Överansträngning och överbelastning: Att överanstränga eller överbelasta foten genom att till exempel stå eller gå under längre perioder, särskilt på ojämn eller hård yta, kan leda till svullnad i fotknölen. Detta är vanligt vid långvarig promenad, löpning eller intensiv träning.
- Inflammation: Svullnad i fotknölen kan också bero på inflammation som orsakas av överansträngning, överbelastning eller överdriven träning. Det kan också vara en följd av underliggande sjukdomar eller tillstånd som artrit eller gikt.
- Dålig blodcirkulation: En svullen fotknöl kan vara en indikation på att det finns underliggande problem med svullnad och dålig blodcirkulation i foten. Dålig blodcirkulation kan uppstå av olika anledningar, Värme, övervikt, hormonförändringar, graviditet, ansamlingar av vätska (ödem) eller underliggande sjukdomar.

Om du upplever långvarig eller allvarlig svullnad, eller har besvär med smärta så är det viktigt att rådfråga en läkare.
STÖDSTRUMPOR
Stödstrumpor är en effektiv lösning för att hantera svullnad i fot och ankel. De har flera fördelar:
Kompression: Stödstrumpor har en gradvis kompressionsnivå som bidrar till att förbättra blodcirkulationen i foten och anklarna. Detta kan minska svullnad genom att motverka vätskeansamling och förbättra lymfflödet.
Stabilisering: Stödstrumpor ger även stabilisering åt foten och anklarna, vilket kan hjälpa till att minska obehag och smärta. De kan bidra till att lindra belastningen på fotknölen och ge ett stödjande tryck som främjar snabbare återhämtning.
Komfort och förebyggande: Stödstrumpor är utformade för att vara bekväma att bära under hela dagen. De kan användas som en förebyggande åtgärd för att motverka svullnad och obehag i foten och ankeln.

Liknande artiklar