• Fri frakt från 599kr
  • Snabb leverans - 1-3 dagar
  • Säker betalning via Klarna
Varför får man svullna anklar?
Tips och råd för dina fotproblem

Varför får man svullna anklar?

Svullna anklar kan uppstå av flera olika anledningar, några vanliga orsaker är:

-Vätska: Svullna anklar kan orsakas av vätskeretention i kroppen, vilket kan bero på en mängd olika faktorer som exempelvis graviditet, övervikt, saltintag, hormonella förändringar eller underliggande sjukdomar som njursjukdom.
-Skada: Skador på anklarna, såsom stukningar eller frakturer, kan orsaka svullnad.
-Inflammation: Inflammation i lederna, såsom vid artrit, kan orsaka svullnad i anklarna.
-Venös insufficiens: Venös insufficiens innebär att venerna i benen inte fungerar som de ska, vilket kan orsaka svullnad i anklarna och fötterna.

Stödstrumpor till svullna anklar
Stödstrumpor är en typ av kompressionsstrumpor som är konstruerade för att öka blodcirkulationen och hjälpa till att minska svullnad i ben och fötter. De applicerar tryck på benen, särskilt i anklarna och vaden, vilket hjälper till att pressa ut överflödig vätska och blod från vävnaderna och tillbaka upp till hjärtat. Genom att öka blodflödet minskar stödstrumpor risken för blodproppar och minskar också trötthet och smärta i benen.

Därför är stödstrumpor särskilt fördelaktiga för personer som lider av svullna anklar och ben på grund av en mängd olika faktorer som exempelvis graviditet, övervikt, långa perioder av stillasittande eller stående, åldrande eller underliggande sjukdomar som venös insufficiens.

Liknande artiklar